S-au injumatatit posturile titularizabile in invatamantul sucevean


Intră acum și în grupul de

Numărul posturilor titularizabile scoase la concurs în acest an de IŞJ Suceava s-a înjumătăţit faţă de cel de anul trecut. La concursul de anul trecut, IŞJ a scos la titularizare 355 de posturi, spre deosebire de anul acesta, când numărul de catedre este de 178. Posturile titularizabile sunt valabile timp de cel puţin 4 ani.

Pentru noul anul şcolar, Inspectoratul Şcolar Suceava scoate la concurs pe lângă posturile titularizarebile şi 466 de locuri netitularizabile. Şi acestea sunt mai puţine faţă de cele de anul trecut, când au fost 651 de posturi.

Potrivit unei situaţii transmise de IŞJ Suceava, în judeţ sunt disponibile, pentru anul şcolar 2010-2011, 1174 de catedre, dintre care 530 de posturi sunt incomplete, 466 de posturi sunt complete, 178 de posturi sunt titularizabile şi 466 de posturi netitularizabile. Din totalul posturilor complete, cele mai multe sunt vacante în mediul urban, şi anume 376 de posturi, iar restul de 268 de posturi sunt din mediul rural.

Cele mai multe posturi vacante sunt la disciplinele tehnice, 92 de catedre. Pentru educatoare sunt disponibile 90 de posturi, iar în învăţământul special, 72 de posturi.

Pentru a obţine un post titular, candidatul trebuie să obţină minim 7 la concurs, ceilalţi candidaţi cu note sub 7 urmând să participe la celelalte etape, de suplinire, detaşare. Data limită a depunerii dosarelor pentru înscrierea la examenul de titularizare este 7 iulie 2010 iar susţinerea este programata pentru 14 iulie 2010.

Noul proiect al Legii Educaţiei prevede dispariţia examenului de titularizare la nivel naţional, urmând ca profesorii să fie angajaţi de fiecare şcoala în parte, măsură care nemulţumeşte cadrele, pentru că se va merge „pe pile şi relaţii, nu pe competenţă”.


Intră acum și în grupul de