Planul de scolarizare pentru anul urmator, aprobat de Minister (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei a aprobat Planul de şcolarizare întocmit de IŞJ Suceava, pentru anul şcolar următor. Potrivit acestuia, învăţământul primar din judeţ cuprinde cu 55 de clase mai puţine, iar nivelul gimnazial cu 3 clase. Această scădere se explică prin comasarea unor clase, care vor avea un număr mai mare de elevi, dar în conformitate cu maximumul admis de norme şi desfiinţarea unor şcoli.

Prin noul plan de şcolarizare, cuprinderea preşcolarilor la grădiniţe va fi de 95,25%, faţă de 94,6% în anul şcolar curent. Există 6.460 de copii de 3-6 (7 ani) care vor putea merge în grădiniţe.

Pentru anul şcolar următor, la învăţământul liceal, clasa a IX-a zi, s-au prevăzut 277 clase cu un număr total de 8310 elevi, ţinând cont de numărul elevilor de clasa a VIII-a din acest an şcolar (8332).

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete a declarat că nu au apărut modificări între planul propus şi cel aprobat de minister. „Nu a fost modificat. A fost fundamentat conform legislaţiei. Unele şcoli au cerut specializări noi şi urmează a fi evaluate. Chiar săptămâna viitoare, unele dintre ele vor fi verificate de ARACIP pentru autorizarea specializărilor propuse”, a precizat Petru Carcalete.


Intră acum și în grupul de