Bărbatul găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări din Capu Codrului avea răni incompatibile cu viața și o funie în jurul gâtului. Primele cercetări arată că este vorba despre suicid


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 60 de ani a fost găsit mort în propria casă ce a fost cuprinsă de un incendiu. Cazul a avut loc joi, 27 mai, în localitatea suceveană Capu Codrului, comuna Păltinoasa. Primele cercetări în acest caz au arătat că incendiul a fost provocat intenționat chiar de către proprietarul locuinței, însă decesul lui nu a fost provocat de incendiu. Bărbatul a fost găsit cu răni incompatibile cu viața la nivelul feței, având și o funie în jurul gâtului. Polițiștii cred că este vorba despre suicid.

După cum am relatat anterior, la sosirea pompierilor ardea acoperișul casei și o anexă de locuit (formată din hol, o bucătărie și o cameră de dormit), cu pericol de propagare la vecinătăți (alte anexe și locuința învecinată).

După localizarea flăcărilor, pompierii au pătruns în interiorul anexei de locuit, unde au găsit trupul neînsuflețit al proprietarului.

Bărbatul prezentând leziuni incompatibile cu viața la nivelul feței. Totodată, în imobil au fost depistate două focare de incendiere, în anexă și respectiv în camera în care a fost găsit proprietarul. Totodată, bărbatul avea în jurul gâtului o funie.

Primele cercetări ale polițiștilor au arătat că bărbatul locuia într-un imobil amplasat în aceeași curte cu locuința fratelui său și a concubinei acestuia. De fapt, anume femeia a fost cea care a sesizat autoritățile, după ce a auzit două zgomote puternice dinspre casa persoanei decedate, observând totodată și primele semne ale unui incendiu.

S-a mai constat că de aproximativ doi ani de zile, bărbatul găsit mort avea tulburări psihice grave, nediagnosticate medical, fiind întreținut efectiv de părinți și de frați. După decesul părinților, starea lui s-a agravat. Bărbatul spunea de mai multe ori că vrea să-și pună capăt zilelor și să incendieze casa. Pe lângă asta, el consuma frecvent băuturi alcoolice.

Drept urmare, în această fază a cercetărilor polițiștii cred că bărbatul a încercat să se sinucidă prin spânzurare, incendiind în același timp locuința. Cel mai probabil, grinda de care bărbatul a încercat să se spânzure a cedat și din cauza incendiului provocat, el s-a refugiat în camera sa, punându-și capăt zilelor cu ajutorul dispozitiv pirotehnic improvizat (gen petardă), provocând totodată un alt focar de incendiu.

În prezent, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „distrugerea din culpă”.


Intră acum și în grupul de