Un student USV a venit la examen cu un cuțit și a amenințat că se va sinucide pentru „a pune capăt durerii”. Tragedia a fost evitată, iar tânărul a ajuns la Psihiatrie


Intră acum și în grupul de

Un student al Universității Ștefan cel Mare din Suceava a amenințat că se sinucide cu un cuțit pe care îl avea asupra sa în timpul unui examen.

Cazul a avut loc luni, 31 mai. Primele cercetări arată că, un tânăr (22 ani) din județul Neamț, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Științe a Calculatoarelor, s-a prezentat la ora 08:00 pentru a susține un test în corpul D al USV.

Nefiind sigur pe subiecte, studentul a intrat în panică și a scos un cuțit din buzunar, punându-l în zona gâtului și susținând că „vrea să pună capăt durerii”. Tragedia a fost evitată datorită intervenției profesorului, care a reușit să calmeze tânărul, pe care l-a lăsat să susțină testul. Ulterior, tânărul a mers spre Corpul C al USV pentru a susține un alt test. Între timp, un paznic al USV a anunțat poliția.

Polițiștii au constatat că este vorba despre un cuțit tip briceag, având lama de 8 cm și mânerul de 8 cm. După controlul corporal, tânărul a fost condus la sediul poliției.

De precizat că studentul este diagnosticat cu tulburare depresivă anxietate cu atacuri de panică motiv pentru care urmează un tratament de specialitate, însă pe care nu l-a respectat în ziua respectivă.

Drept urmare, tânărul a fost condus la UPU Suceava pentru a fi evaluat de un medic specialist și ulterior internat la Secția Psihiatrie.

Totodată, polițiștii au întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante cu privire la săvârșirea infracțiunii ,,portul și folosirea fără drept de obiecte periculoase”.


Intră acum și în grupul de