Ziua Adopției a fost marcată la DGASPC Suceava printr-o expoziție de desene ale copiilor adoptați

Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Suceava a decis să marcheze Ziua națională a adopției 2021 printr-o expoziție de desene ale copiilor adoptați, care a avut ca temă „Familia mea”.

„Copiii au desenat familia și mediul în care trăiesc și cresc, fiecare străduindu-se să facă desenul cât mai sugestiv și colorând cu atenție unii după imagine, alții, mai mari,  desenând cu acuarele. Cu toții și-au demonstrat talentul creând adevărate opere de artă”, a declarat Georgeta Nadia Crețuleac, direcotrul executiv al DGASPC Suceava.           

Desenele copiilor au format o expoziție care poate fi admirată în holul instituției până la sfârșitul acestei săptămâni, cel mai frumos desen fiind înrămat și expus în incinta DGASPC Suceava.

Toți copiii au fost premiați cu dulciuri oferite de către SC C-AGLA-C COM SRL și cărți oferite de către DGASPC Suceava.

Georgeta Nadia Crețuleac a precizat că inițiativa de a marca Ziua Națională a adopției s-a născut în anul 2014 și este menită să celebreze familiile care au dorit să ofere șansa unor copii care nu au avut parte de iubire parentală și de un mediu propice pentru dezvoltarea lor psihică, fizică, și spirituală să crească într-o familie.

„Când vorbim despre adopție, vorbim despre copii care cresc în sufletul părinților adoptive. Ei cresc în sufletul  și nu în trupul lor, deoarece familia pentru acești oameni nu este un lucru important, familia este totul. Iar părinții adoptivi, fară excepție, iubesc ceea ce fac. Ei formează  oameni din copiii pe care îi cresc de multă  vreme în suflet. Le urăm tuturor copiilor adoptați, să se bucure de iubire și să crească oameni mari și împliniți! La mulți ani!”, a transmis Georgeta Nadia Crețuleac.

loading...