Conducerea Colegiului falticenean „Mihai Bacescu” le-a dibuit pe elevele ce au facut striptease in scoala


Intră acum și în grupul de

După ce pe un post naţional de televiziune a fost difuzat un film cu un grup de eleve ce se presupunea că ar fi de la un colegiu din Fălticeni, care au transformat sala de clasă, respectiv catedra, într-un ring de dans al unui club de noapte şi s-au apucat de striptease, conducerea IŞJ Suceava aştepta marţi, rezultatele anchetei interne.

În imagini, două eleve mai îndrăzneţe, s-au urcat pe catedră şi au început să danseze cu mişcări lascive, o colegă le filma, iar alţi câţiva colegi priveau şi se amuzau. Filmul cu întreaga reprezentaţie a fetelor a apărut pe site-ul unui post central de televiziune, iar imaginile, potrivit celui care le-a trimis, au fost filmate într-o sală de clasă a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni.

„Directorul adjunct a comparat imaginile cu locurile din şcoală. Nu găseşte nici o imagine care să corespundă. Şi azi, (n.r. marţi) mai cerceta să vadă dacă apare ceva cunoscut din şcoală. Este posibil să nu se fi filmat în şcoală ci în altă parte. Iniţial s-a crezut că e într-o clasă de informatică pentru că s-au mutat în laborator, şi ar fi putut rămâne cineva în sală, dar s-a constatat că toţi au fost prezenţi la oră”, a declarat marţi dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Dacă iniţial conducerea şcolii a negat că aşa ceva s-a petrecut acolo, ancheta s-a aprofundat, iar concluzia din raportul trimis către IŞJ Suceava arată că este vorba despre 3 eleve din clasa a XII-a, profilul tehnic, ruta profesională. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacmen incidentul s-a petrecut pe data de 22 martie a.c., între orele 17:50-18, într-o pauză, când două dintre ele au avut „un comportament indecent”, în timp ce o a treia filma.

Ancheta a fost realizată de o comisie care a recomandat consilierea psihologică a elevelor respective. Acestea riscă şi o sancţiune, conform regulamentului şcolar, ce va fi decisă în şedinţa de miercuri a Consiliul profesoral al şcolii. La şedinţă au fost invitate să participe şi cele 3 eleve care trebuie însoţite de reprezentanţii legali şi de diriginte.

Acest caz de abatere de la disciplina şcolară va fi soluţionat numai la nivelul colegiului, aşa cum prevede regulamentul, inspectoratul neavând nicio atribuţie în acest sens.


Intră acum și în grupul de