Control judiciar pentru un fălticenean prins cu țigări de proveniență extracomunitară în timp ce era deja cercetat penal pentru alte cazuri de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost plasat sub control judiciar fiind cercetat pentru mai multe cazuri de contrabandă cu țigări, a anunțat, în data de 3 iunie, Parchet de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în aceeași zi. El este cercetat pentru infracțiunea de „colectarea, deținerea, predarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuiau plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, sau sunt destinate săvârșirii acesteia”.

Foto simbol

Bărbatul a fost prins cu țigări de contrabandă de mai multe ori. Cel mai recent caz a avut loc în data de 27 mai, când o echipă de jandarmi l-a depistat cu o geantă în care erau 200 pachete de țigări de contrabandă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz se ridică la suma de 2.869 lei.

De menționat că, și până acum, el era cercetat penal pentru aceeași infracțiune, într-un alt dosar. Anterior, bărbatul a mai fost prins în data de 10 februarie a.c., dar și de două ori pe parcursul anului 2020.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Compartimentului de investigare a Criminalității Economice Fălticeni.


Intră acum și în grupul de