DGASPC Suceava va transmite live câteva momente dintr-o zi obișnuită din toate centrele de copii din județ, în cadrul campaniei „Porți deschise spre comunitate”


Intră acum și în grupul de

Direcţia generala de asistență socială şi protecția copilului a judeţului Suceava lansează cea de a VI-a ediție a campaniei ”Porți deschise spre comunitate”, ce va avea loc online, în perioada 8-9 și 15-16 iunie.

Redăm comunicatul DGASPC Suceava emis cu acest prilej:

Scopul acestei campanii este acela de a oferi transparență serviciilor pe care le oferim, de a facilita schimburi de experiență dar și de a implica  societatea civilă în acțiunile și proiectele noastre. De la lansarea campaniei ”Porți deschise” din anul 2009, chiar și cu întreruperi de-a lungul anilor, interesul din partea comunității cu privire la ceea ce se întâmplă dincolo de porțile unui centru de copii sau adulți, a crescut foarte mult.

 Faptul că am început să devenim mai vizibili și mai deschiși, prin tot ceea ce facem, a condus la o mai mare încredere în serviciile noastre, la creșterea numărului de voluntari precum și la parteneriate cu instituțiile și organizațiile interesate de activitatea de asistență socială.

Dacă în anul 2019 și în anii anteriori, am avut privilegiul (putem spune acest lucru!) de a vizita centrele de copii și adulți, fără nicio restricție, de a avea vizitatori din toate mediile, începând cu familiile beneficiarilor și până la reprezentanții instituțiilor, ai presei și ai organizațiilor partenere, precum și elevi și profesori din cadrul școlilor, liceelor dar și de la USV,  anul 2020 a reprezentat un an extrem de greu, din toate punctele de vedere, iar  sentimentul izolării a fost resimțit adânc de beneficiarii noștri obișnuiți să socializeze, să fie apreciați și  vizitați, mai ales în perioada sărbătorilor religioase.

Cu toate restricțiile și măsurile de protecție, de izolare sau carantinare prin care am trecut cu toții dar mai ales personalul din cadrul centrelor, responsabil de sănătatea și protecția beneficiarilor, putem spune că anul 2020 a fost un an al provocărilor, al deciziilor responsabile, al lucrului în echipă pentru că doar împreună am reușit, doar fiind uniți și crezând cu putere că putem face imposibilul. Și așa a fost! Acum putem afirma faptul că împreună am învins pandemia, împreună am devenit mai puternici!

Așadar, după ce în anul 2020,  am avut porțile închise, unele centre fiind chiar în carantină totală, ediția din acest an a Campaniei ”Porți deschise spre comunitate” va fi online. Pentru că activitatea în cadrul centrelor continuă și fără vizitatori, pentru că beneficiarii noștri au nevoie de mișcare, de activitate, de ergoterapie, de valorizare și de sentimentul utilității, așa cum îl avem fiecare dintre noi.

Și cum regulile din perioada pandemiei, sunt rescrise mereu și într-o continuă dinamică, în acest an, avem concursul nemijlocit al Consiliului Județean Suceava în organizarea acestei campanii.

Un reprezentant al Consiliului Județean Suceava împreună cu un reprezentant al Direcței vor merge în fiecare centru, în perioada programată, de unde vor transmite live, pe pagina de facebook a CJ Suceava și cea a DGASPC Suceava, câteva momente dintr-o zi obișnuită dar mult așteptată de către beneficiarii noștri.

Campania Porți deschise spre comunitate-online va debuta săptămâna viitoare și va cuprinde următoarele trasee:                

  8 Iunie 2021, începând cu ora 8.30, următorul traseu:

– Gura Humorului, Pojorâta, Fundu Moldovei, Vatra Dornei

9 iunie 2021, începând cu ora 8.00, următorul traseu:

– Todirești, Costâna, Solca, Rădăuți

15 iunie 2021, începând cu ora 8.00, următorul traseu:

– Centrul Maternal Suceava, Mitocu Dragomirnei, Zvoriștea, Siret, FARA Suceava

16 iunie 2021, începând cu ora 8.00, următorul traseu:

– Suceava, Sasca Mică, Fălticeni, AMP Dolhasca

Pentru cei care doresc să afle mai multe informații, vă punem la dispoziție linkul campaniei.

Județul Suceava a resimțit cel mai acut sentimetul izolării, în perioada pandemiei, așadar acum este momentul să fim recunoscători pentru experiența acumulată, pentru credința nestrămutată  și pentru faptul că împreună am reușit să devenim mai puternici!


Intră acum și în grupul de