Doi bărbați „s-au cinstit” cu formol din gospodăria unui bărbat din Hănțești crezând că e țuică


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați care au lucrat, sâmbătă, la reconstrucția unui podeț din fața imobilului unui bărbat din Hănțești au băut formol când proprietarul nu era acasă crezând că e țuică, iar la revenirea proprietarului, care a constatat că cei doi se simt rău, a fost chemată ambulanța.

Potrivit cercetărilor, un bărbat din Hănțești  a chemat doi bărbați, unul de 64 de ani, localnic, și unul de 37 de ani din comuna botoșăneană Răuseni, pentru a-l ajuta la reconstrucția podețului din fața imobilului.

Seara, în timp ce proprietarul a plecat cu soția pe islaz pentru a aduce animalele acasă, cei doi au vrut să se cintească și au băut dintr-un recipient din plastic de 500 ml, cu ”formol – 24%”, crezând că e țuică.

Cei doi au băut, fiecare, câte circa 30 de ml de formol.

După un sfert de oră, când proprietarul a revenit acasă a observat că cei doi se simt rău, iar cei doi i-au spus că au băut câte un pahar din sticla respectivă.

Proprietarul și-a dat seama că cei doi au băut formol și a sunat la 112 pentru intervenția ambulanței.

Echipajele de ambulanță sosite la fața locului au acordat primele îngrijiri medicale, unul dintre ei refuzând să fie transportat la UPU.

Proprietarul deținea formol în gospodărie pentru uz veterinar.

Intoxicaţia cu formol este una dintre cele mai severe intoxicaţii și poate produce stop respirator şi comă profundă, având o evoluţie nefavorabilă.


Intră acum și în grupul de