Sucevenii se pot inca imuniza impotriva virusului A H1N1


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava recomandă în continuare sucevenilor să se vaccineze în campania gratuită de imunizare a populaţiei împotriva gripei noi, chiar dacă vremea s-a încălzit, întrucât primul caz a apărut în ţară, pe timp de vară, în luna mai a anului trecut. Chiar dacă în judeţul Suceava ultimul caz de boală a fost înregistrat la jumătatea lunii februarie, iar medicii de familie nu mai au cui să administreze serul, populaţia nemaidorind să fie vaccinată, autorităţile sanitare nu au retras încă dozele rămase neutilizate.

În cabinetele medicilor din judeţ şi în depozitele DSP mai sunt disponibile 15.617 doze de Cantgrip, care urmează să expire la sfârşitul lunii septembrie.

Potrivit statisticilor, de la debutul campaniei gratuite de vaccinare, 38.667 de suceveni au primit serul împotriva virusului AH1N1, deşi cu dozele repartizate de Ministerul Sănătăţii (MS) s-ar fi putut imuniza 73.000 de persoane din judeţ.

Potrivit MS, 228 de suceveni au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, numărul persoanelor din judeţ care au decedat din cauza bolii fiind de 12.


Intră acum și în grupul de