Un parașutist sucevean a suferit multiple răni din cauză că nu i s-a deschis complet parașuta. El nu a reușit să acționeze parașuta de rezervă


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 16 ani, elev al Aeroclubului din Suceava, care efectua, sâmbătă după amiaza, salturi cu parașuta a suferit multiple răni în urma unui salt eșuat cu parașuta.

Asfel, tânărul de 16 ani, elev al Aeroclubului teritorial ”Grigore Bastan” Suceava, a efectuat un salt controlat de la 1200 metri altitudine, din avionul de tip AN-2 , iar din cauză că parașuta nu s-a deschis complet, acesta s-a intrat într-o mișcare de rotație și s-a prăbușit pe sol în apropierea aeroclubului.

Din primele verificări a reieșit faptul că tânărul nu a efectuat manevra de eliberare a parașutei de rezervă, conform procedurilor.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, care l-a preluat și transportat pe minor la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde, din primele investigații medicale, i  s-a stabilit diagnosticul de politraumatism prin cădere de la înălțime.


Intră acum și în grupul de