Un bărbat a suferit arsuri într-un incendiu ce a cuprins hala unui gater din Mănăstirea Humorului, provocat de scântei de la un aparat de sudură


Intră acum și în grupul de

O hală de gater din localitatea Mănăstirea Humorului a fost mistuită de un incendiu izbucnit luni, 14 iunie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 15:25, intervenind pompierii militari și civili cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, ardea hala unui gater, construită din lemn și tablă, cu pericol de propagare la o casă de locuit și la construcții anexe învecinate.

Au ars hala gater pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, circa 7 metri cubi lemn de foc, peretele unei construcții alăturate pe aproximativ 20 de metri pătrați și o magazie din lemn pe 30 de metri pătrați. S-au degradat utilaje de prelucrare a lemnului și instalația electrică.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, care prezenta arsuri minore la nivelul capului. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 16:55, iar pompierii au salvat restul clădirilor operatorului economic, casa de locuit și anexele gospodărești din apropiere, cu bunurile aferente.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite de la un aparat de sudură”, a precizat Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de