Ingineria Electrica de la Universitatea „Stefan cel Mare”, fruntasa la „profi tari”


Intră acum și în grupul de

Printre cei 60 de universitari din toată ţara distinşi la Gala Profesorului Bologna, desfăşurată la Teatrul Naţional din Timişoara, la sfârşitul lui aprilie, se numără şi o serie de profesori de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava ce au primit distincţia de “Profesor Bologna”. Universitarii au primit această diplomă datorită studenţilor lor care i-au desemnat drept „profi tari”, votând pe site-ul www.profitari.ro profesorii consideraţi „adevărate modele care, prin modul de interacţiune reuşesc să devină un punct de referinţă în formarea lor”, a precizat dr. ing. Sorin Pohoaţă de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

De altfel, această gală a fost iniţiată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), una dintre cele 3 federaţii studenţeşti din România, care a „a avut ideea îndrăzneaţă de a realiza un top al celor mai buni profesori din universităţile româneşti”.

Prof. Pohoaţă a primit această distincţie şi a fost prezent la gală, alături de profesorii Mihai Raţă, Constantin Filote şi Liviu Popescu. „Din universitatea noastră au mai primit distincţie Gheorghe Frunză, Cezar Popa, Radu Vatavu şi Nicolae Solomon. De remarcat că din Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor au fost alese 5 cadre didactice ca «profi tari», fapt care o situează pe unul din locurile fruntaşe din ţară, confirmând calitatea corpului profesoral al FIESC. Profesia de dascăl necesită talent, obiectivitate, seriozitate, disciplină şi nu în ultimul rând har”, a declarat prof. Sorin Pohoaţă.

La gală au participat 350 de universitari din toată ţara, câştigătorii având profilul „pasionat de educaţie, un gânditor, răspunde nevoilor morale, etice ale studenţilor”,

În portretul „Profesorului Bologna” au cântărit greu stilul de predare şi tehnica în expunere, evaluarea corectă şi respectul pe care-l poartă studenţii dascălului.
Gala profesorului Bologna se vrea o modalitate obiectivă de a identifica şi promova profesorii care sunt apreciaţi de către studenţi.

Ideea acestei gale a pornit de la faptul că există din ce în ce mai puţine manifestări dedicate celor care contribuie la formarea de generaţii. „În acest scop s-a născut “Gala Profesorului Bologna”. Ne pasă de educaţia din România, considerăm o prioritate pentru noi să ne implicăm, să investim în acest domeniu şi ne vom strădui ca prin iniţiativele noastre să construim educaţie de calitate în ţara noastră”, este argumentul alianţei.


Intră acum și în grupul de