Un puști din Bosanci a condus mașina cu Poliția pe urmele lui până când s-a oprit într-o stivă de pavele de pe marginea DJ 208 A


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au urmărit, vineri seara, pe drumuri din comuna Bosanci un adolescent care conducea mașina proaspăt achiziționată de tatăl său până când acesta a intrat într-o stivă de pavele.

Asftel, un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti, în timp ce se afla în serviciul pentru controlul şi supravegherea traficului rutier pe raza comunei Bosanci, a observat în trafic autoturismul marca Ford Fiesta care circula pe D.J. 208 A, al cărui conducător auto la vederea echipajului de poliție a demarat în viteză, turând motorul.

Polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase ale autospecialei însă autoturismul nu a oprit la semnal și l-au urmărit pe o distanță de circa 3 kilometri, pe mai multe drumuri comunale din Bosanci. După ce a traversat intersecția drumurilor D.C. 70A și cu DJ 208 A, conducătorul autoturismului marca Ford Fiesta a pierdut controlul direcției, a derapat și s-a oprit într-o stivă din pavele ce se afla pe acostamentul DJ 208 A, iar în urma impactului rezultând doar avarierea autovehiculului.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 16 ani din Bosanci care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,00 mg./L alcool pur în aerul expirat, iar întrucât nu avea asupra sa documentele sale și nici ale autoturismului condus, s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, cu ocazia verificării autoturismul marca Ford în bazele de date s-a constatat că vehiculul are inspecţia tehnică periodică expirată din data de 20.07.2019 şi nici poliţa RCA valabilă, proprietar al autoturismului figurând o femeie din Bosanci.

Tatăl adolescentului a venit la sediul Postului de Poliție Ipotești și a declarat se afla la domiciliu unde dormea și nu a auzit când fiul său a luat mașina.

El a spus că a cumpărat autovehiculul de la o persoană din satul Bosanci fără a perfecta însă actele și nu a depus plângere pentru furt în scop de folosință comisă de fiul său.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, polițiștii au aplicat și o amendă de 1087,5 lei precum și măsura complementară a reținerii plăcuțelor de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de