39 de elevi ai Școlii gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni au obținut certificate Cambridge English


Intră acum și în grupul de

39 de elevi ai Școlii gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni, conduse de prof. Daniela Ilincăi, au obținut certificate Cambridge English în anul școlar 2020-2021.

Elevii au fost pregătiți de prof. Brândușa Nisioi, dir.adjunct, și prof. Alina Ciornei, examenele Cambridge English susținute de aceștia fiind organizate pentru nivelurile A1 Movers, A2 Flyers, A1 Key (KET) și B1 Preliminary (PET), în parteneriat cu Twinkle Star Exam Centre.

Echipa centrului autorizat de examinare Twinkle Star Exam Centre a fost prezentă la finalul săptămânii trecute la festivitatea de înmânare a certificatelor Cambridge English celor mai micuți dintre candidați, elevii care au susținut examenul A1 Movers pe 24 aprilie în cadrul școlii, centru autorizat de pregătire Cambridge English.

Bucuria copiilor și părinților a fost mare la primirea diplomelor care atestă nivelul lor de competențe lingvistice, printr-o evaluarea obiectivă oferită de acest tip de examinare. Mai mult, cei care au obținut certificatul au depus deja la secretariatul școlii cererea de echivalare a testului de competențe lingvistice, care le oferă prioritate la înscrierea în clasa a V-a cu predare în regim intensiv a limbii engleze. Pentru ocuparea locurilor rămase disponibile, evaluare scrisă la limba engleză va avea loc în cadrul școlii pe 28 iunie, la ora 9.00.

“Elevii au întâietate pentru noi, este o împlinire pentru ei, pentru părinți și pentru noi să vedem că munca tuturor a fost apreciată prin rezultatele foarte bune la această evaluare venită din exterior prin examenele Cambridge English, testele fiind corectate în altă țară. Satisfacția lor și a părinților este îmbucurătoare, majoritatea echivalează deja diploma. Școala noastră este singurul centru de pregătire Cambridge autorizat din oraș și singura care are clasa a V-a cu predare a limbii engleze în regim intensiv. Faptul că pregătim elevii pentru examenele Cambridge English de mai bine de șase ani este o mândrie pentru noi. Eu îi încurajez să susțină aceste examene pentru că le deschid multe uși, chiar săptămâna trecută am avut spre exemplu satisfacția de a mă întâlni cu un fost elev de-al meu care mi-a spus că diploma Cambridge English l-a ajutat în portofoliul pentru o universitate din Belgia la care va merge”, a precizat prof. Brândușa Nisioi, profesorul de engleză care a adus examenele Cambridge English în Fălticeni.

Următoarea sesiune de examene Cambridge English va fi organizată la Școala gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Fălticeni în primăvara anului 2022.

“Felicităm Școala gimnazială “Alexandru Ioan Cuza”, centrul de pregătire Cambridge English, pentru rezultatele obținute de elevi, în următorul an școlar ne-am propus să continuăm în parteneriat activitatea de evaluare prin examene Cambridge English. Va urma tot o sesiune de examene Young Learners (YLE), A2 Key (KET) și B1 Preliminary (PET). Cu sprijinul profesorilor de limba engleză dedicați care îi pregătesc pentru obținerea acestor certificate internaționale valabile pe viață, oferim posibilitatea copiilor să fie motivați în învățarea limbii engleze și să-și echivaleze atât examenele în România cât și să profite de noi oportunități în țară și în afara țării”, a precizat Ruxandra Rață-Bucevschi, manager Twinkle Star Exam Centre.

Centrul autorizat de examinare Twinkle Star Exam Centre și-a extins în acest an activitatea, fiind prezent în 19 orașe din țară, cu 128 de sesiuni de examene Cambridge English fixate în calendar. De la înființarea centrului și până în prezent, aproape 10.000 de elevi au obținut certificate Cambridge English cu sprijinul Twinkle Star Exam Centre.

Înscrierile la examenele Cambridge English organizate de Twinkle Star Exam Centre pot fi realizate online, pe site-ul www.examenecambridge.ro


Intră acum și în grupul de