Numeroase premii obținute de suceveni la concursul interjudețean „Mate&&Info” pentru elevii claselor V-XI. Lista câștigătorilor


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au fost premiați vineri, 25 iunie 2021, laureaţii Concursului Interjudețean „Mate&&Info”, ediția a VIII-a, competiţie organizată de colegiul sucevean în data de 19 iunie, având ca obiectiv stimularea creativității și competitivității în domeniul informaticii și matematicii elevilor claselor V-XI.

La clasa a V-a, Premiul I a fost câștigat de Amorăriței Tudor, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, îndrumat de profesorii Petrișor Adrian și Alexa Raluca Crisantha.

La clasa a VI-a, Premiul I a fost obținut de Grecu Rareș Constantin, de la Liceul de Informatică din Iași, coordonat de profesorii Acălfoaie Mihaela și Grădinariu Mariana.

Elevul Poinaru Rareș Aurel, din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, îndrumat de profesorii Freitag Gabriela și Petrașciuc Veronica a fost recompensat tot cu Premiul I.

Premiul I a mai fost obținut de liceenii: Airinei Vlad-Gabriel (clasa a IX-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, profesori îndrumători Petrișor Adrian, Costineanu Raluca și Scutaru Constantin), Horodniceanu Andrei (clasa a X-a, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, profesori îndrumători Nistor Sergiu, Mititelu Mirel), Niță Alexandros (clasa a X-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, profesori îndrumători Marcu Ovidiu, Marcu Daniela, Popescu Dan), Eduard Valentin Dumitrescul (clasa a XI-a, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, profesori îndrumători Costineanu Raluca, Petrișor Adrian și Cristian Amorăriței).

La secțiunea Pagini Web/ Soft Educațional/ Multimedia/ Movies toți elevii au fost câștigători. Premiul I a fost obținut de echipa de juniori a colegiului din care au făcut parte: Aparaschivei Tudor, Caciur‑Aioanei Tudor, Coșoreanu Tudor Adrian, Iuzic Rareș Ștefan, Melinte Tudor Ștefan, Neagu Cezar Ștefan, Oniceanu Ștefan, Tomniuc Matei, Ungureanu Răzvan, Varvaroi Sebastian Adrian, Vizitiu Tudor Ștefan. Echipa a fost coordonată de profesorul Adrian Petrișor.

Eleva Florea Alexandra-Maria de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, îndrumată de profesorii Bejinariu Mărioara Cocuța, Foit Ecaterina Daniela a obținut Premiul I pentru softul educațional „Costul de producție”.

Echipa de liceeni a colegiului din care au făcut parte Burcă Paul, Ciurlică-Crețu Irina, Cîrstean Iulia, Lazăr Paula-Maria, Pîslariu Mario Cătălin a câștigat tot Premiul I pentru filmul Agresiunea, Cyberbuling, Reclama. Această echipă a fost coordonată de profesorii Petrișor Adrian și Bocăneț Carmen.

Acest concurs cuprinde două secțiuni: matematică-informatică și Pagini Web/ Soft Educațional/ Multimedia/ Movies și antrenează elevii talentați la disciplinele informatică, matematică și nu numai. Competiția a fost strânsă, elevii suceveni concurând cu elevi din Piatra Neamț, Iași, Botoșani și Sibiu, 120 de participanți fiind prezenți la această ediție. Premiile au fost numeroase și stimulative.

Din cauza condițiilor speciale impuse de autorități, în contextul pandemiei Covid-19, concursul s-a desfășurat on-line pe platformele G Suite și Codeforces, pentru secțiunea matematică-informatică. Organizarea concursului a fost o provocare pentru inițiatorul acestuia profesor Adrian Petrișor.

Din comisia de organizare a concursului au facut parte prof. Dan Popescu, prof. Adrian Petrișor și ing. Gabriela Nenec. Sponsorul principal a fost firma S.C. Promoart Suceava, reprezentă de inginer Andrei Stanciu, care, și în acest an, a făcut posibilă organizarea competiția.


Intră acum și în grupul de