Razie de amploare a Poliției în municipiul Suceava și localitățile adiacente: Au fost aplicate 150 de amenzi, iar 21 de șoferi au rămas fără permise


Intră acum și în grupul de

Poliția Municipiului Suceava a organizat la sfârșitul săptămânii trecute o razie cu efective sporite pe raza municipiului reședință de județ și a localităților adiacente. Acțiunea a început sâmbătă, ora 18:00 și a continuat până duminică, ora 02:00.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii au efectuat controale atât în trafic, cât și pe străzile municipiului, dispozitivele fiind concentrate în principalele zone cu risc. În total au acționat 44 de polițiști, din care 10 de poliție rutieră și 34 din structurile de ordine publică, fiind utilizate 22 de autospeciale de poliție.

Astfel, pentru neregulile constatate au fost aplicate 150 de amenzi în valoare de 66.180 lei.

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere, din care 4 pentru consum de băuturi alcoolice (287 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest), 14 pentru depășirea regimului legal de viteză și 3 pentru depășiri neregulamentare.

Totodată, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare, din care 5 pentru  lipsă ITP, 4 pentru lipsă RCA și 15 pentru alte abateri și defecțiuni tehnice. Au mai fost retrase și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost constatate și 4 infracțiuni în flagrant, din care 3 infracțiuni de conducere fără permis și un permis pentru consum de băuturi alcoolice.

Cele trei cazuri de conducere sub influența băuturilor alcoolice au fost depistate în municipiul Suceava, comuna Mitocu Dragomirnei și comuna Șcheia. În primele două cazuri este vorba despre doi conducători de mopede. Bărbatul (35 ani) din Mitocu Dragomirnei nu avea deloc permis de conducere, iar celui din Suceava (53 ani) i s-a anulat permisul în urmă cu cinci ani. În cel de al treilea caz, un tânăr (23 ani) a fost prins conducând o mașină deși nu are permis, era ușor băut (0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar autoturismul nu avea RCA.

Cu dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului s-a ales un tânăr (27 ani) din Suceava, prin la volan pe strada Victoriei din sat Sfântul Ilie. El conducea având 0,94 mg./l. alcool pur în aerul expirat.


Intră acum și în grupul de