Peste 50 de lucrări ale studenților din România, R. Moldova și Rusia au fost prezentate la Sesiunea Internațională de comunicări științifice organizată de USV


Intră acum și în grupul de

În perioada 24 – 26 iunie 2021, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat cea de-a XV-a ediție a Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice ale Studenților ELSTUD 2021, manifestare finanțată de Ministerul Educației Naționale, la care au participat studenți de la ciclurile de studiu de licență, masterat și doctorat din România, Republica Moldova și Rusia. La ediția din acest an au fost înscrise peste 50 de lucrări din domeniul Ingineriei electrice, Energeticii și managementului energiei, Calculatoarelor și al Ingineriei aplicate.

„Ingineria este o profesie pragmatică. Ne lovim zilnic de ea, ea generează confort și influențează cultura societății, deci creează civilizație. Tehnologia a cuprins planeta, iar inginerii sunt cei care o pot pune în slujba fiecărui om.  Din acest motiv, în această ediție s-a organizat o secțiune nouă, dedicată ingineriei aplicate, la care au participat studenți de la inginerie medicală și ingineria autovehiculelor din diferite centre universitare, precum și cinci lucrări din domeniul energeticii ale studenților de la Universitatea din Kazan” a precizat prof. dr. ing. L. Dan Milici, coordonatorul comitetului de organizare.


Intră acum și în grupul de