Un transport de lemne cu avizul expirat și altul fără documente de proveniență, depistate în județul Suceava. Polițiștii au aplicat amenzi de 7.000 lei

În cursul zilei de joi, 1 iulie, polițiștii suceveni au depistat două transporturi de mase lemnoase ce aveau nereguli.

Astfel, în jurul orei 07:30, polițiștii au oprit, pe strada Depoului din Suceava, o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

Foto simbol

Șoferul, un bărbat (30 ani) din comuna Baia, a prezentat un aviz de însoțire pentru cantitatea de 2 mc material lemnos (specia fag, sortiment resturi de lemn), valabil până la joi, ora 05:00.

Din moment ce avizul era expirat, bărbatul a fost amendat cu 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.

Ulterior, în jurul orei 18:30, o altă autoutilitară a fost oprită pe raza comunei Straja. Șoferul, un bărbat (28 ani) din Frătăuții Noi nu deținea documente cu privire la proveniența materialului lemnos transportat.

Inventarierea a arătat că în vehicul erau 2,13 mc de lemn rotund subțire specie molid, întreaga cantitate fiind confiscată. În acest caz, șoferul a scăpat cu o amendă de 1.000 lei.

loading...