Medicamentele compensate sunt decontate cu viteza melcului


Intră acum și în grupul de

Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, toţi cei 116 furnizori de medicamente din judeţ „şi-au dat acceptul pentru semnarea contractelor pentru anul 2010”, astfel că nu vor fi disfuncţii în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite. „CAS Suceava a organizat o şedinţă de lucru cu reprezentanţii legali ai farmaciilor în data de 03.05.2010, în care, toţi cei 116 furnizori şi-au dat acceptul pentru semnarea contractelor pentru anul 2010. CAS Suceava a procesat şi semnat aceste contracte, iar din semnalele pe care le avem din teritoriu farmaciile au continuat eliberarea”, a declarat joi, preşedintele director general al CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel.

Aceasta a precizat că, până joi, inclusiv, conform raportărilor zilnice primite de la farmacii au fost eliberate medicamente gratuite şi compensate în valoare de 2.758.812 lei.

„Am fost informaţi că există deficienţe de aprovizionare cu medicamente la nivelul unor farmacii datorită faptului că unele depozite le-au blocat aprovizionarea, dar CAS nu poate interveni unilateral în contractele pe care farmaciile le au încheiate cu depozitele de medicamente”, a subliniat Cristina Iordăchel.

CAS Suceava a decontat către farmaciile cu care are contract, la data de 07.05.2010, suma totală de 5.179.710,17 lei, reprezentând facturile depuse în luna octombrie 2009, aferente consumului lunii septembrie, decont care, conform clauzelor contractuale trebuie realizat până la sfârşitul lunii aprilie a.c., „deci întârzierea la plăţi a fost de, practic, o săptămână”, a arătat preşedintele director general al CAS Suceava.

Totodată, Cristina Iordăchel menţionează că, în cursul lunii mai se vor mai deconta facturile aferente medicaţiei din programul de oncologie ambulator depuse în luna ianuarie, plăţi efectuate în termen legal de plată, conform clauzelor contractuale, iar în cursul lunii iunie, se vor mai deconta farmaciilor facturile aferente medicamentelor gratuite şi compensate depuse în luna noiembrie 2009, în valoare de 5.240.616 lei.


Intră acum și în grupul de