O persoană rănită și cinci vehicule avariate într-o singură zi, în urma accidentelor produse în județul Suceava din cauza șoferilor băuți


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi, 1 iulie, în județul Suceava au avut loc trei accidente provocate de șoferi băuți. În două cazuri au intrat în coluziune autoturisme, iar în cel de al treilea, conducătorul unui moped a căzut de un cap de pod după ce a pierdut controlul vehiculului.

Astfel, accidentul cu implicarea mopedistului s-a produs în jurul orei 11:30, în localitatea Ciprian Porumbescu. Bărbatul (58 ani) din Ilișești a pierdut controlul mopedului în urma unui viraj imprudent, după care a căzut pe un cap de pod.

El s-a ales cu diferite traumatisme ușoare la mâini, primind îngrijiri medicale la SJU Suceava. Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg alcool/l în aerul expirat.

Verificările polițiștilor au mai arătat că el nu deține permis de conducere. În acest context, bărbatul este cercetat penal pentru comiterea a trei infracțiuni (permis, alcool și vătămare).

Celelalte două accidente s-au produs spre sfârșitul zilei, în ambele cazuri nu au fost persoane rănite, ci doar patru vehicule avariate.

În jurul orei 22:10, două autoturisme au intrat în coliziune lângă biserica din satul Cornu Luncii.

Un localnic, aflat la volanul unui Opel, a intrat într-o autoutilitară ce staționa în afara părții carosabile. Șoferul avea 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care este cercetat penal.

Peste aproximativ o oră, încă un accident s-a produs pe raza localității Gălănești. De data aceasta, un bărbat (43 ani) din Voitinel, conducând un Volkswagen pe DN 2H, a efectuat un viraj pentru a pătrunde în curtea unei locuințe fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism ce se deplasa din sensul opus, vehiculele intrând în coliziune.

Șoferul vinovat de accident avea 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca și în cazul precedent, bărbatul este cercetat penal.


Intră acum și în grupul de