Un pădurar din Mălini a murit lovit de un arbore. Bărbatul nu purta echipament de protecție, iar copacul nu era marcat


Intră acum și în grupul de

O neatenție cu final tragic s-a produs sâmbătă, 3 iulie, pe raza Cantonului Silvic Măgura, administrat de OS Mălini. Astfel, un pădurar de 61 de ani a murit după ce a fost lovit de un arbore.

Incidentul a avut loc chiar în dimineața acelei zile. Colegul de muncă al bărbatului din Mălini a relatat că acesta ar fi marcat mai mulți arbori, iar la un moment dat, a solicitat colegului mai tânăr (30 ani) să doboare copacii marcați, de specia fag.

Foto simbol. Sursa: Romsilva

Potrivit bărbatului de 30 ani, vârful unui copac doborât s-a rupt după impactul cu solul, lovindu-l pe pădurarul de 61 ani în cap și piept.

Colegul a încercat să-i acorde primul ajutor medical, iar după ce acesta nu a reacționat, bărbatul de 30 ani a fugit la drumul forestier pentru a solicita ajutor din moment ce în zona producerii accidentului nu există acoperire a rețelei de telefonie mobilă. Cu toate acestea, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Primele cercetări ale polițiștilor au arătat că pădurarii nu purtau echipament de protecție. Totodată, pe suprafața cioatei și a trunchiului doborât nu au fost identificate marcaje specifice arborilor ce urmează a fi doborâți.
Oficiali din cadrul Direcției Silvice Suceava au relatat ca pădurarul lovit nu se afla in timpul serviciului!

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, și „ucidere din culpă”, iar cauza certă a decesului va fi stabilită după necropsia cadavrului.


Intră acum și în grupul de