Adolescent din Voitinel, cercetat penal pentru patru infracțiuni după ce, fiind băut și fără permis, a comis un accident la volanul unei mașini furate


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 17 ani, din comuna Voitinel, are probele cu legea după ce a comis un accident rutier la volanul autoturismului părinților săi, pe care l-a condus băut și neavând permis.

Accidentul s-a produs sâmbătă dimineață, 3 iulie. Tânărul conducea Volkswagen-ul părinților pe DN 2E, în comuna Horodnic de Sus.

Ajuns într-o curbă, tânărul a pierdut controlul vehiculului din cauza vitezei prea mari, mașina ieșind de pe partea carosabilă și lovind un stâlp de electricitate și poarta de acces a unui imobil.

În urma accidentului, tânărul a fost rănit ușor, ajungând la spital doar cu escoriații la pumnul drept. Pe lângă asta, medicii l-au diagnosticat cu „ingestie alcool”, iar testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De precizat că atât mașina, cât și stâlpul, dar și poarta au fost avariate.

Primele cercetări ale polițiștilor au mai arătat că tânărul nu are permis de conducere, iar mașina a fost luată fără știrea părinților (care erau plecați din localitate), deci fapta fiind catalogată drept furt.

În aceste condiții, tânărul s-a ales cu dosar penal în cadrul căruia este cercetat pentru patru infracțiuni: furt, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

Curios e faptul că, acum o lună, în comuna Voitinel s-a produs un caz similar. Atunci, un adolescent de 16 ani a sustras mașina părinților, pe care a condus-o băut și fără permis, terminându-și plimbarea în gardul unei gospodării.


Citiți și: Un adolescent băut din Voitinel a furat mașina părinților și a condus-o până a intrat într-un gard


Intră acum și în grupul de