Delgaz Grid investește 20 milioane lei pentru modernizarea rețelei electrice din opt localități sucevene


Intră acum și în grupul de

Compania de distribuție Delgaz Grid a demarat o serie de investiții în localitățile sucevene Iaslovăț, Botoșana, Cajvana, Volovăț, Cornu Luncii, Drăgușeni, Brăiești și Horodniceni.

În toate cele opt localități vor fi înlocuite rețelele de joasă tensiune clasice/neizolate cu conductoare izolate, au anunțat astăzi, 7 iulie, reprezentanții companiei.

Concret, vor fi modernizați 51 km de rețele electrice aeriene, 2.000 de branșamente vor fi înlocuite și va fi realizată o nouă rețea de joasă tensiune, pe o lungime de 12,3 km.

Potrivit Delgaz Grid, mai sunt prevăzute și lucrări la posturile de transformare, precum și înlocuirea unor elemente de rețea deteriorate: cutii de distribuție, stâlpi, console etc., dar și lucrări de toaletare a vegetației care intră în contact cu rețeaua electrică.

De menționat că în șapte localități investițiile au fost deja finalizate, urmând ca până la sfârșitul acestei luni să fie încheiate și lucrările în Horodniceni.

„Lucrările derulate în cadrul acestor investiții vor contribui la reducerea semnificativă a timpilor și a duratei întreruperilor în alimentarea cu energie în cazul unor avarii în sistemul de distribuție al energiei electrice în cele 8 localități ale jud. Suceava, numărul estimat al beneficiarilor fiind de circa 10.000”, se arată în comunicatul Delgaz Grid.

Delgaz Grid a bugetat în acest an investiții de 612 milioane de lei (126 milioane euro), prioritar pentru modernizarea și extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Bugetul alocat investițiilor este cu 11% mai mare decât cel din anul precedent, fiind totodată cel mare din ultimii 16 ani, de la intrarea E.ON pe piața de energie din România.


Intră acum și în grupul de