„Si tu poti fi alaturi de noi”, proiect de promovare a tinerelor talente din Complexul Costana – Mitocu Dragomirnei


Intră acum și în grupul de

Proiectul „Si tu poţi fi alături de noi” implementat de Fundaţia „ANA” în parteneriat cu Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna-Mitocu Dragomirnei a demarat luni şi se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni.

Potrivit preşedintelui Fundaţiei “Ana”, Nelu Todireanu, proiectul are drept obiectiv oferirea unor alternative de petrecere a timpului liber, prin realizarea unui program coerent de manifestări culturale, artistice şi sportive, cu şi pentru persoane cu handicap şi promovarea tinerelor talente din Complexul Costâna-Mitocu Dragomirnei. “Grupul ţintă al beneficiarilor direcţi îl reprezintă peste 150 de persoane cu handicap cu vârste între 14 şi 60 ani, din Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna-Mitocu Dragomirnei, judeţul Suceava, dornici de afirmare în fenomenul artistic, social şi cultural precum şi peste 50 de persoane cu handicap cu abilităţi sportive care să participe la competiţii cu caracter judeţean”, a explicat Nelu Todireanu, care a precizat că aproximativ 500 de persoane, rude, aparţinători şi tutori ai beneficiarilor centrului vor beneficia indirect de rezultatele acestui proiect.

Printre activităţile incluse în cadrul acestui proiect se numără: preselecţia pentru descoperirea talentelor din rândul beneficiarilor Complexului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna-Mitocu Dragomirnei, Expoziţia de pictură şi desen intitulată „Aripi spre Viitor”, Concursul de artă culinară “Şi eu ştiu să gătesc”, Seminarul pe teme de integrare socială a persoanelor cu handicap în societatea zilelor noastre, ”Şi tu poţi fi alături de Noi!”, Expoziţia de colaje, lumânări, obiecte decorative şi obiecte de artizanat, Spectacolul de muzică şi piese de teatru la CRRN Mitocu Dragomirnei şi o serie de competiţii sportive (fotbal, volei şi tenis). “Se observă în ultimul timp un grad coborât de interes pentru activitatea sportivă de masă. Sportul este pe plan inferior faţă de calculator sau alte surse de acest gen. Competiţia îi va stimula pe beneficiari să participe, şi să se autodepăşească”, a declarat preşedintele Fundaţiei “Ana”.


Intră acum și în grupul de