Marți-13|| Pompierii suceveni lansează o campanie de informare pentru a preveni „ghinionul”


Intră acum și în grupul de

Multe persoane asociază ziua de marți, numărul 13 și pisica neagră cu ghinionul, dar pompierii militari suceveni cred că „ghinionul” poate fi prevenit!

„Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informați la timp și să știți cum să acționați corect! Este pentru binele dumneavoastră și al familiei dacă identificați potențialele pericole, vă însușiți și aplicați măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Astfel, începând de mâine, 13 iulie, inspectorii de specialitate ai pompierilor militari suceveni vor organiza puncte de informare în zonele cu public numeros (zonele centrelor comerciale, piețe și altele), ocazie cu care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor broşuri, pliante, afişe şi alte materiale informative, privind reguli şi măsuri de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.        

În cadrul activităților organizate vor fi aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

Totodată, vor fi organizate activități de informare preventivă în localitățile în care s-au înregistrat multe victime și/sau situații de urgență în ultima perioadă și în care comunitățile sunt vulnerabile în fața manifestării tipurilor de riscuri identificate.

„Demersul nostru este orientat spre această latură de informare şi educare a populaţiei, astfel încât prin măsurile întreprinse să creştem cât de mult posibil şansele de supravieţuire, să transmitem mesajul corect, în aşa fel încât, populaţia să fie pregătită”, menționează ISU Suceava.

Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat iniţiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi – 13 este marcată Ziua informării Preventive.

Derulată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activitatea urmărește conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și ce i-ar putea salva pe timpul nopții în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuințelor cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu).

Campaniile derulate urmăresc implementarea obiectivelor parteneriatului „Împreună pentru Siguranţă” încheiat între IGSU şi E.ON, respectiv Delgaz Grid, orientate spre dezvoltarea comportamentului preventiv şi a atitudinii proactive în rândul comunităţii, în special pentru reducerea semnificativă a numărului victimelor în cazul incendiilor la locuințe și altor situații de urgență.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.   


Intră acum și în grupul de