Detaliile accidentului de la Dornești: Un șofer băut care folosea și telefonul mobil a intrat pe sensul opus de mers într-o intersecție lovind o mașină oprită neregulamentar


Intră acum și în grupul de

Accidentul rutier produs luni după amiaza la Dornești a fost provocat de un șofer băut care folosea telefonul mobil în timp ce conducea și a intrat pe sensul opus de mers.

Polițiștii au stabilit că un bărbat de 38 de ani din comuna Bălcăuți conducea, luni după amiaza, un autoturism Opel, pe un drum comunal neclasificat din Dornești spre centrul comunei.

Ajungând la o intersecție dirijată cu un drum comunal neclasificat, fiind sub influența băuturilor alcoolice și având alte preocupări, utilizând telefonul mobil, a pătruns  pe sensul opus de mers și a acroșat un autoturism BMW, care era oprit pe partea dreaptă, în mod neregulamentar, în intersecție la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani din orașul Siret, care se pregătea să se pună în mișcare.

În urma impactului au rezultat avarii la ambele autoturisme implicate în eveniment și vătămarea corporală ușoară a tânărului din Siret.

La fața locului, cei doi conducători auto au fost testași cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul tânărului din Siret și de respectiv 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celui din Bălcăuți.

Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări vinovăția producerii accidentului aparține șoferului din Bălcăuți care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns și a circulat pe sensul opus de mers.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de