Sucevean reținut după ce a accidentat un biciclist la Boroaia. Șoferul conducea cu viteză mare, având peste 3 g/l alcool pur în sânge


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a fost reținut pentru 24 de ore după ce a acroșat un biciclist pe raza localității Boroaia. Polițiștii au constat că șoferul conducea mașina fiind băut de-a binelea.

Accidentul s-a produs în data de 12 iulie, iar șoferul a fost reținut marți, 13 iulie, după ce a fost stabilită cu exactitate alcoolemia.

Astfel, marți, bărbatul conducea un Opel pe DN 15C, pe raza localității Boroaia. Primele cercetări arată că, din cauza vitezei prea mari, șoferul a pierdut controlul mașinii în intersecția cu un drum județean, după care a derapat și a lovit cu partea laterală dreapta o bicicletă condusă de un localnic de 63 ani. 

Biciclistul a ajuns la spital cu o contuzie la șoldul drept.

La rândul său, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la Spitalul municipal Fălticeni a fost stabilită alcoolemia exactă: 3,10 g/l alcool pur în sânge.

În aceste condiții, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.


Intră acum și în grupul de