Trei transporturi de materiale lemnoase, semnalate de activiștii de mediu suceveni ca fiind ilegale. Polițiștii nu au găsit abateri


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 13 iulie, activiștii de mediu suceveni au sesizat Poliția cu privire la presupuse transporturi ilegale de materiale lemnoase. După verificările în limita atribuțiilor de serviciu, polițiștii suceveni nu au găsit abateri.

Primul apel a fost efectuat la 14:17 de către un bărbat din Salcea. Apelantul a relatat că pe raza satului Băișești circulă un camion fără aviz de însoțire. Același bărbat a apelat de mai multe ori la 112, de fiecare dată polițiștii comunicându-i că vehiculul respectiv are aviz.

Cu toate acestea, un echipaj de poliție a intervenit și a efectuat verificări suplimentare. Camionul a fost interceptat pe raza satului Cornu Luncii. Astfel, verificarea în aplicația Sumal 2.0 a arătat că pentru autotren există trei avize emise în data de 13 iulie, respectiv 2,21 mc lemn de foc și 13,8 mc lemn rotund molid (camionul), dar și 26,33 mc lemn molid (semiremorca).

Ulterior, la 15:15, un alt activist a apelat 112, susținând că o autoutilitară transportă material lemnos fără documentele necesare. Vehiculul a fost interceptat aproape de municipiul Suceava. Și în acest caz s-a constat că avizele de însoțire sunt valabile.

De menționat că polițiștii au sesizat lucrătorii ISCTR Suceava și Gărzii Forestiere Suceava, care de asemenea au efectuat controale. În prezent se cunoaște că cei de la Garda Forestieră nu au găsit abateri.

La scurt timp, în jurul orei 16:20, același apelat a sesizat că dinspre orașul Milișăuți, pe drumul național DN 2H spre comuna Grănicești, se deplasează o autoutilitară transportând material lemnos ilegal, fără documente legale de proveniență.

Vehiculul a fost interceptat pe raza localității Iacobești. Șoferul, un bărbat din comuna Dărmănești, a prezentat pentru control factura fiscală din 13 iulie emisă de o societate comercială din Marginea pentru cantitatea de 32,122 mc.

Polițiștii au verificat transportul prin aplicația Sumal. Astfel, în urma analizării imaginilor de la momentul încărcării materialului lemnos în vehicul (locul de livrare) s-a constatat faptul că acestea corespund cu încărcătura existentă în vehicul (la momentul controlului). Cu alte cuvinte, nici de această dată polițiștii nu au constat abateri.


Intră acum și în grupul de