Concomitent cu accidentul mortal de la Șaru Dornei, alți doi motocicliști au ajuns la spital cu răni serioase. Neavând permise, ambii au provocat accidente conducând motociclete neînmatriculate și cu numere false


Intră acum și în grupul de

Cel puțin trei accidente grave provocate de motocicliști au avut loc în acest sfârșit de săptămână, în județul Suceava. În urma evenimentelor rutiere, un motociclist a murit, iar alți doi au fost spitalizați cu fracturi, plăgi, contuzii ș.a.

După cum am relatat anterior, vineri, la Șaru Dornei a murit un bărbat de 32 ani care conducea cu viteză mare o motocicletă. Într-o curbă periculoasă, el a ieșit pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o mașină condusă regulamentar. Motociclistul nu a supraviețuit.

Motocicleta implicată în accidentul de la Șaru Dornei. Foto: ISU Suceava

Tot vineri, 16 iulie, la scurt timp după accidentul de la Șaru Dornei, un eveniment similar s-a produs pe str. Mănăstirea Humorului din orașul Gura Humorului. Concret, un localnic de 26 ani conducea o motocicletă în direcția localității Mănăstirea Humorului.

Din cauza neasigurării corespunzătoare în momentul efectuării virajului la stânga, pentru a pătrunde pe str. Sulina, tânărul a intrat în coliziune laterală cu autoturismul marca Opel Astra, condus regulamentar de o femeie (50 ani) din București.

În urma accidentului a fost rănit doar motociclistul. Tânărul a fost diagnosticat cu „T.C.F. plăgi excoriate faciale, plăgi excoriate genunchi, contuzie gambe bilateral”. După primirea îngrijitor medicale la spitalul din localitate, motociclistul a fost transferat la SJU Suceava.

În același timp, polițiștii au constat că tânărul nu are permis de conducere, iar motocicleta avea montate plăcuțele ce aparțin unui alt vehicul. Drept urmare, motociclistul este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu nr. fals de înmatriculare.

Ulterior, sâmbătă dimineața, un alt tânăr de 26 ani, din Pârteştii de Jos, a provocat un accident pe raza comunei Vama (DN 17). El conducea o motocicletă marca Honda având direcția de deplasare spre Vatra Dornei.

Potrivit martorilor, din cauza vitezei excesive și nepăstrării distanței regulamentare în mers, motociclistul a intrat în coliziune cu un Ford condus de un tânăr din Fălticeni, care a efectuat o manevră regulamentară de schimbare a direcţiei de mers.

Ca și în celelalte cazuri, în urma accidentului a fost rănit doar motociclistul. El a fost spitalizat cu fractură cominutivă la ambele oase ale antebrațului stâng.

De asemenea, polițiștii au constatat că motociclistul are permis de conducere, dar nu pentru categoria de vehicul pe care l-a condus. Mai mult decât atât, s-a constat că motocicleta a fost radiat din circulație încă în anul 2017, în Germania, iar plăcuța cu numărul de înmatriculare este falsă.

Astfel, tânărul este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă, ,conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.


Intră acum și în grupul de