Incident la reținerea unui șofer băut din Zvoriștea: Soția și rudele lui au opus rezistență polițiștilor, în timp ce bărbatul încerca să se ascundă în locuință


Intră acum și în grupul de

Mai multe amenzi au fost aplicate rudelor unui bărbat din Zvoriștea care au încercat să îi împiedice pe polițiști să-l rețină. La rândul său, bărbatul a încercat să-i păcălească pe polițiști și să se baricadeze în locuință, însă a sfârșit în cătușe.

Incidentul a început cu un control în trafic pe DN 29A. Duminică, în jurul orei 03:20, polițiștii au oprit un Volkswagen condus de un tânăr de 27 ani.

Foto simbol.

Șoferul nu a prezentat pentru control niciun document, susținând că locuiește în casa în fața căreia a fost oprit și că poate merge să le aducă.

Astfel, polițiștii i-au solicitat tânărului să îi însoțească la autospeciala de poliție pentru a face verificări în vederea stabilirii identității, moment în care bărbatul a coborât din autoturism și s-a îndreptat spre poarta locuinței, a deschis-o și a pătruns în interior cu scopul de a se sustrage verificărilor.

Folosind forța, polițiștii l-au imobilizat și împiedicat pe acesta să fugă mai departe în curte. Atunci, soția bărbatului și alte două rude au încercat să se opună reținerii bărbatului.

În aceste condiții, polițiștii au solicitat sprijin prin stație celeilalte patrule aflate în serviciu care a sosit la fața locului în aproximativ două minute.

Ulterior, bărbatul a fost încătușat și condus la sediul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.

În urma verificării conducătorului auto în bazele de date, s-a stabilit faptul că el este posesor al permisului de conducere, însă conducea mașina sub influența băuturilor alcoolice – 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Drept urmare, bărbatul s-a ales cu dosar penal, iar rudele sale cu amenzi.


Intră acum și în grupul de