Mai mulți șoferi cu alcoolemii uriașe, prinși duminica în traficul din județul Suceava. Unul nu avea nici permis de conducere


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 25 iulie, polițiștii suceveni au identificat în trafic cel puțin cinci șoferi care conduceau mașini fiind băuți de-a binelea. Unul dintre ei nu avea nici măcar dreptul de a conduce, iar altul a accidentat un pieton la Fălticeni.

Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată în cazul unui bărbat din comuna Hârtop. El a fost oprit în jurul orei 19:00, după ce o patrulă de poliție a observat un Volkswagen condus sinuos pe DJ 208, pe raza comunei menționate. Astfel, testarea șoferului cu aparatul etilotest a arătat rezultatul de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aproape de „recordul” șoferului din Hârtop a fost un bărbat din Breaza. Nissan-ul condus de el a fost oprit în jurul orei 22:00, pe drumul ce leagă comuna Breaza de comuna Moldova Sulița. Conducătorul auto avea, potrivit aparatului etilotest, 0,95 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Concomitent cu acest caz, un alt șofer băut a fost prins pe strada Aviatorului din localitatea Șcheia. Mai exact, un bărbat (44 ani) din Suceava conducea având 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 01:00, cu o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, un șofer din Fălticeni a accidentat un pieton care traversa regulamentar strada Nicu Gane. Am relatat despre acest caz aici.

Toți cei patru conducători auto sunt cercetați penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar bărbatul din Fălticeni și pentru „vătămare corporală din culpă”.

De menționat că, tot duminica, un bărbat (31 ani) din Frasin a fost la Câmpulung Moldovenesc conducând un Volkswagen având 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, alcoolemie ce se pedepsește contravențional. Însă bărbatul s-a ales și cu dosar penal pentru că s-a urcat la volan nefiind posesor de permis de conducere.


Intră acum și în grupul de