14 persoane au fost evacuate în urma unui incendiu izbucnit la o pensiune din Ciocănești. Valoarea prejudiciului se apropie de 100.000 euro


Intră acum și în grupul de

O pensiune turistică din localitatea suceveană Ciocănești a fost puternic afectată de un incendiu izbucnit luni seara, 26 iulie.

Incendiul a fost anunțat la ora 22:58, intervenind pompierii militari și civili cu patru autospeciale.

Foto simbol

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul pensiunii, construită din lemn rotund, mai precis în camera de zi și în camera tehnică cu pericol de propagare la întreaga construcție. Cele 14 persoane aflate în interiorul cabanei s-au autoevacuat înaintea sosirii pomperilor militari”, a informat Sergent-major Radu Gabriel.

Potrivit primelor cercetări ale Poliției, în seara respectivă, opt persoane din Galați jucau remy în sala de mese, moment în care s-a declanșat alarma de incendiu. Martorii au relatat că pe sub peretele de la camera tehnică ieșeau flăcări. Oaspeții și angajații pensiunii au încercat să localizeze incendiu și să-l stingă cu extinctoarele aflate la pensiune dar nu au reușit timp în care au sunat la 112.

Incendiul a fost lichidat la ora 01:13, însă până atunci au ars tavanul din camera de zi pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați și peretele despărțitor pe o suprafață de 15 metri pătrați. S-au degradat obiecte de mobilier, electrocasnice și elemente de tâmplărie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu/conductor electric defect sau deteriorat, a mai transmis ISU Suceava, precizând că nicio persoană nu a avut de suferit.

Valoarea prejudiciului a fost estimată până la 100.000 de euro.


Intră acum și în grupul de