Patru ofițeri și 93 de subofițeri din cadrul Jandarmeriei Suceava au fost avansați în grad


Intră acum și în grupul de

În data de 30 iulie, 97 de jandarmi suceveni au fost avansați în grad la termen. Potrivit IJJ Suceava, ceremoniile au avut loc atât la reședința Inspectoratului din Suceava, cât și la sediile subunităților de jandarmi din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni și Rădăuți.

În total, 97 de jandarmi (4 ofițeri și 93 subofițeri), care au îndeplinit condițiile prevăzute de Lege, au fost înaintați în grad.

„Cei avansați au fost felicitați de către conducerea unității, care le-a înmânat noile grade și le-a transmis tuturor cele mai frumoase gânduri și îndemnul de a sluji în continuare, cu devotament, patria. Activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Național al României”, a ținut să precizeze Jandarmeria Suceava.

În fiecare an, în data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naționale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).


Intră acum și în grupul de