Judetul Suceava, pe lista cu probleme in organizarea BAC-ului

IŞJ Suceava a anunţat Ministerul Educaţiei că organizarea examenului de bacalaureat ar putea întâmpina probleme. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat vineri că examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale din 31 mai, precizând că acum ar fi probleme în judeţele Suceava, Iaşi, Harghita şi Dolj, dar crede că acestea vor fi rezolvate.

Reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare Judeţene Suceava, Iaşi, Harghita şi Dolj au anunţat vineri, în videoconferinţa cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, că există probleme cu organizarea examenului de bacalaureat, dar speră că până la sfârşitul săptămâni acestea să fie rezolvate, fie prin înlocuirea profesorilor din comisiile de examen care merg la grevă cu alte cadre didactice, fie prin comasarea unor centre.

„Probleme calde sunt în continuare în judeţele Suceava, Iaşi, Harghita şi Dolj, de aceea vă rog să sunaţi continuu la Minister pentru a şti care este situaţia şi a rezolva problema chiar prin trimiterea unor directori şi directori generali din minister în zonele cu probleme”, le-a spus ministrul Daniel Funeriu inspectorilor generali şcolari din cele patru regiuni, în videoconferinţa organizată vineri dimineaţă.

În judeţul Suceava, din 39 de centre în care ar trebui să se organizeze examenul de bacalaureat începând din 31 mai, 23 nu au probleme, în 13 este încă incertitudine, iar în trei nu se va desfăşura, fiind vorba de Colegiul Agricol Fălticeni, Colegiile Naţionale „Petru Rareş” şi „Mihai Eminescu” din Suceava, a anunţat inspectorul general şcolar, Petru Carcalete în videoconferinţă.

Totuşi, acesta a promis că şi în aceste unităţi vor fi găsite soluţii până duminică, astfel încât bacalaureatul să se poată desfăşura în condiţii normale, inspectorul general şcolar optând pentru mutarea profesorilor în unităţile cu probleme, şi nu a elevilor, întrucât numărul acestora este foarte mare.