Transport de materiale lemnoase fără aviz, depistat în zona Fălticeni. Polițiștii au confiscat peste patru mc de cherestea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Vadu Moldovei au confiscat luni, 2 august, peste patru mc de material lemnos după ce au stabilit că acesta era transportat fără avizul de însoțire.

Autoutilitara ce transporta materialul lemnos a fost depistată în trafic încă în data de 31 iulie, în apropiere de municipiul Fălticeni.

Foto simbol

Atunci, polițiștii au verificat transportul în aplicația SUMAL. Aplicația a fișat un aviz din aceeași dată pentru cantitatea de 3,0432 mc cherestea rășinoase, emis de către o societate comercială din Râșca, având ca destinatar o persoană fizică din Fălticeni.

În aceste condiții, polițiștii au verificat  traseul GPS al transportului și au constatat că autoutilitara a parcurs distanța rutieră dintre locul de încărcare și cel de destinația, avizul fiind localizate la Fălticeni, dar nu la locul unde a fost oprit vehiculul.

Astfel, din punctul de vedere al Legii, transportul este considerat fără aviz.

Sancțiunile au fost aplicate abia în data de 2 august, după ce angajații OS Fălticeni au inventariat încărcătura. Aceștia au stabilit că în autoutilitară erau 4,172 m3 cherestea tivită rășinoase.

Ulterior, polițiștii au amendat șoferul și au confiscat materialul lemnos în valoare de aproape 2.700 lei.


Intră acum și în grupul de