Șapte suceveni au ajuns în arestul Poliției Suceava în doar două zile după ce polițiștii au intensificat acțiunile de prevenire a faptelor antisociale pentru „a construi împreună o comunitate sigură, bazată pe valori juridice și sociale moderne”


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a anunțat astăzi, 4 august, că în cursul acestei luni va intensifica acțiunile privind prevenirea faptelor antisociale (violență, tulburarea ordinii publice, siguranța rutieră) în contextul creșterii afluxului de persoane venite în țară de la muncă în străinătate sau în calitate de turiști.

Astfel, doar în cursul zilelor de 2 și 3 august, șapte suceveni au ajuns în arest „după documentarea temeinică a unor cauze privind fapte cu violență”, iar alți doi șoferi au ajuns în arest pentru infracțiuni la regimul rutier, a transmis IPJ Suceava.

Sursa citată a precizat circumstanțele care au condus la arestul celor șapte persoane:

„În data de 03 august, polițiștii din Șcheia au reușit probarea activității infracționale a doi bărbați care în data de 29.07.2021, ora 00.30, au recurs la acte de violență și distrugeri în incinta unei stații de alimentare cu carburanți din sat/ comuna Ilișești. Cei doi au avut un conflict, urmat de acte de violență fizice reciproce și distrugeri ale unor bunuri aparținând unității economice.  Cele două persoane implicate au ales să nu depună plângeri și să își retragă orice poziție procesuală, însă, având în vedere gravitatea faptelor și impactul asupra sentimentului de ordine și liniște publică, polițiști s-au sesizat din oficiu și au continuat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Prin ordonanța din 02.08.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei doi bărbați implicați în agresiune pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Suspecții au fost audiați și în baza probatoriului administrat celor doi bărbați implicați pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în arestul IPJ Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

În cursul zilei de ieri, 03.08.2021 și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ipotești au  dispus reținerea față de 5 persoane implicate într-un conflict pe raza localității Corocăiești.

Deși au ales să își retragă plângerile depuse și să nu își asume poziții procesuale, protagoniștii unui scandal care a generat o stare de insecuritate socială au ajuns în arestul IPJ Suceava, după luni întregi de cercetări și administrare de material probator.

La de 01.03.2020, nouă membri ai două familii din satul Corocăiești se agresau reciproc pe un drum comunal din localitate și stârneau indignarea comunității care percepea aceste persoane prin prisma erijării ca lideri informali, capabili să inducă un aparent sentiment de autoritate prin desconsiderarea legii.

După o laborioasă activitate de documentare, audieri de persoane și administrare de material probator, la data de 03.08.2021, ora 06.00, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare la domiciliile a 8 persoane implicate în agresiune. Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere față de 5 persoane.

În urma audierilor și administrării materialului probator, toate cele 5 persoane (4 barbați și o femeie) cu vârste cuprinse între 19 și 53 au fost reținute și introduse în arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, în doar două zile (31.07 – 01.08), structurile de poliție rutieră, sprijinite de cele de ordine publică au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe linie de viteza și alcool, fiind aplicate 636 sancțiuni contravenționale, in valoare totala de 266.119 lei.

Au fost reținute 106 permise de conducere, din care 43 viteza, 13 alcool, restul alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.

Au fost constatate în flagrant, 19 infracțiuni la regimul rutier, din care 9 alcoolemii , 6 conducere fără permis și 4 alte infracțiuni la regimul rutier.

Doi șoferi au fost reținuți și introduși în arestul IPJ Suceava pentru abateri la regimul rutier”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

În acest context, polițiștii suceveni promit că vor continua acțiunile în teren cu efective sporite în perioada următoare și vor acționa cu fermitate pentru a construi împreună o comunitate sigură, bazată pe valori juridice și sociale moderne: „Toleranță zero și fermitate în aplicarea legii sunt cuvintele care stau la baza acțiunilor IPJ Suceava în această perioadă”, a subliniat sursa citată.


Intră acum și în grupul de