Peste o sută de cazuri de boală diareică acută, raportate în județul Suceava în ultimele două săptămâni. Cele mai multe îmbolnăviri au fost la copii


Intră acum și în grupul de
FOTO: doc.ro

Peste 100 de cazurile boală diareică acută s-au raportat  în județul Suceava în ultimele două săptămâni, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate în rândul copiilor. 

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat pentru NewsBucovina că cele 111 cazuri au fost raportate în perioada 19 Iulie -01 August, iar pacienții au fost diagnosticați fie de către medicii de familie, fie în spital. 

Din totalul pacienților diagnosticați cu BDA, 56 au fost internați în spital.

La grupa de vârstă 0-1 an s-au înregistrat 25 de cazuri, la grupa de vârstă 1-4 ani – 29 de cazuri, la grupa de vârstă 5-9 ani – 15 cazuri, la grupa de vârstă 10-14 ani- 8 cazuri, la grupa de vârstă 15-64 de ani- 23 de cazuri, iar la grupa de vârstă peste 65 de ani- 11 cazuri.

Din totalul celor 17 cazuri de BDA cu etiologie precizată, în cazul a doi pacienți îmbolnăvirea a fost determinată de Salmonella, în cazul altor 5 pacienți adulți, cu vârste cuprinse între 43 și 82 de ani, agentul etiologic al bolii a fost clostridium difficile, în cazul altor 9 pacienți  agentul patogen a fost Campylobacter , iar într-un caz agentul patogen a fost Rotavirusul.

Supravegherea epidemiologică a cazurilor de BDA se realizează la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică.

(LB)


Intră acum și în grupul de