18.000 de gospodării din Moldova au rămas ieri fără energie electrică. Specialiștii Delgaz Grid restabilesc alimentarea în mai multe județe, inclusiv Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 18.000 de gospodării din Moldova au rămas fără energie electrică în urma vijeliei din 5 august, a anunțat Delgaz Grid, care a precizat că deja a reușit să restabilească alimentarea cu energie a peste 40 de localități.

Sursa citată a informat că în perioada 5-6 august compania a înregistrat peste 250 de întreruperi de scurtă durată și avarii în rețelele de medie și înaltă tensiune, cele mai multe din mediul rural.

În continuare, specialiștii companiei lucrează pentru realimentarea cu energie a circa 1.000 de clienți din nouă localități din jud. Iasi, Vaslui, Bacău, Neamț și Suceava.

„Vremea nefavorabilă a cauzat și un număr triplu de deranjamente individuale și colective în rețelele de joasă tensiune ce alimentează în mod direct consumatorii casnici, comparativ cu o zi obișnuită.

Intervenim în continuare pentru remedierea avariilor din toate rețelele electrice ca urmare a ruperii conductoarelor sau stâlpilor, prin căderea unor copaci peste liniile electrice aeriene sau înlocuirea elementelor de izolație și a transformatoarelor lovite de fulgere etc.”, a transmis Delgaz Grid.

Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor în cazul pătrunderii persoanelor în vecinătatea acestora.

Totodată, vegetația adusă de vânt în rețelele electrice și stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, pot genera accidente grave în eventualitatea căderii acestora și de aceea este necesar să fie apelat Dispeceratul de Urgență al companiei la 0800 800 929.


Intră acum și în grupul de