Cateva scoli rurale din judet, „spargatoare” de greva


Intră acum și în grupul de

Mai multe şcoli din mediul rural şi patru din urban au continuat luni, susţinerea orelor de curs deşi, iniţial s-a anunţat începerea grevei generală, din 31 mai. Marea majoritate a dascălilor au anunţat că intră în grevă şi aşa s-a întâmplat, dar aşa cum era de aşteptat lipsa de unitate a sus la apariţia unor „spărgători” de grevă.

Liderul Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica, a declarat luni, că din 176 de unităţi cu personalitate juridică 16 nu fac grevă. Majoritatea sunt şcoli din mediul rural, dar sunt câteva şi din mediul urban.
Printre şcolile unde luni s-a făcut ore sunt şcolile de centru din Udeşti şi Bucşoaia, dar şi din Berchişeşti, Ciprian Porumbescu, Bălăceana, Vama, Frumoasa, Ostra, Broşteni, Dorna Candreni. De asemenea, nu au participat la grevă cadrele din Şcoala nr.1 Vatra Dornei, şcolile nr. 1 şi nr.4 din Fălticeni şi cele din oraşul Liteni.

Constantin Cernica a mai spus că sindicaliştii de la Colegiul naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au decis luni, să nu facă grevă, „urmând să mai discute marţi”. Acesta a mai menţionat că „vor să treacă la alt sindicat”. Sindicatul Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava are peste 8.000 membri.

Cât priveşte cadrele membre ale celuilalt sindicat „Bucovina” Rădăuţi, liderul Gheorghe Şorodoc nu avea luni, la prânz o situaţie exactă, deoarece, încă mai centraliza situaţia. „Pe listele noastre de grevă, săptămâna trecută, la ultimul referendum, peste 90% dintre membri au anunţat că intră în grevă. Între timp, am auzit că unii şi-au schimbat opţiunea”, a declarat preşedintele Sindicatului „Bucovina”-Rădăuţi, Gheorghe Şorodoc, formaţiune sindicală care numără peste 2.600 de membri.


Intră acum și în grupul de