Detaliile accidentului cu trei răniți din Bucșoaia: Șoferul unei autoutilitare ce transporta lemn de foc fără documente nu a acordat prioritate de trecere unui Audi Q7


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a stabilit că vinovat de producerea accidentului de sâmbătă după amiaza din orașul Frasin este șoferul unei autotutilitare care transporta material lemnos fără documente de proveniență și care nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism.

Astfel, sâmbătă, în jurul orelor 14:35,  un bărbat de 34 de ani din Frasin, Gabriel G., conducea o autoutilitară Iveco Daily încărcată cu material lemnos, pe DN 17, în interiorul localităţii Bucşoaia dinspre Gura Humorului spre Frasin, iar în momentul în care a ajuns în dreptul intersecţiei cu str. Suha, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga, neacordând prioritate de trecere autoturismului marca Audi Q7, condus de un bărbat de 43 de ani din Iaslovăț care circula din sens opus, acesta intrând în coliziune frontală-lateral dreapta cu autoutilitara, pe care a proiectat-o în gardul din cărămidă al unei locuinţe.

În urma impactului au fost rănite trei persoane, pasageri în autoutilitară care au fost transportați la Spitalul Orășenesc Gura Humorului.

Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face șoferul autoutilitarei care nu a acordat prioritate de trecere la efectuarea virajului la stânga unui autovehicul care circula pe sensul către înainte şi cu care s-a intersectat.

Autoutilitara marca Iveco Daily, era încărcată cu cantitatea de 0,3 mc lemn de foc de esenţă fag, fără documente de provenienţă, sub formă de crengi cu diametrul între 1-4 cm, provenit de pe fond forestier proprietate privată, rezultat ca urmare a rupturilor provocate de vânt în data de 05.08.2021, fără valoare economică, aspecte stabilite de pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Frasin-Cantonul Silvic 16 Cotu.

Șoferul autoutilitarei a fost a fost sancţionat conform prevederilor Legii 171/2010, iar cantitatea de 0,3 m3 lemn de foc de esenţă fag a fost confiscată şi predată în custodie Cantonului Silvic 16 Cotu, din cadrul Ocolului Silvic Frasin.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de