8 premii I pentru elevii suceveni la Concursul Centrelor de Excelenta, sectiunea informatica

La Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava şi Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” Suceava, în perioada 28-30 mai 2010, a avut loc Concursul Centrelor de Excelenţă, secţiunea informatică, elevii suceveni obţinând foarte multe premii. Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, concursul s-a adresat elevilor din clasele II-XII. La ediţia din acest an au participat elevi din judeţele Botoşani, Brăila, Iaşi, Mureş, Neamţ şi Suceava.

S-au acordat 1 premiu special, 15 premii I, 8 premii II, 5 premii III şi 18 menţiuni. Dintre acestea, elevii suceveni au luat 1 premiu special, 8 premii I, 4 premii II, 2 premii III şi 14 menţiuni. „Poate vi se par multe premii I obţinute de elevii suceveni, dar acestea s-au dat pe nivele, de la clasa a II- a la clasa a XII-a”, a spus şeful IŞJ Suceava.

Acesta a mai precizat că în aceeaşi perioadă la Călăraşi s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Matematică pentru clasele V-VI. De acolo, elevul Fechet Ştefan cl. a V-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Suceava, îndrumat de profesoara Marchitan Claudia Georgeta, s-a întors cu Medalia de bronz, iar Creţu Tudor Costel, cl. a VI-a, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.3 Rădăuţi, pregătit de profesoara Popescu Silvia, a obţinut o Menţiune şi Medalia de argint.