Profesorii de la „Mihai Eminescu” au aruncat cu „bani marunti” in evaluatorii de rezerva de la Bac


Intră acum și în grupul de

Echipa de evaluare formată din profesori aflaţi pe lista de rezervă, sosită luni la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava la proba de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă a avut parte de o primire deloc călduroasă din partea colegilor titulari. Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, în unele licee s-au înregistrat probleme privind primirea echipelor de evaluatori de către profesorii din şcoli.

Acesta a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că profesorii au fost huiduiţi, au fost ţinuţi la uşă şi s-a aruncat cu monede în ei. „S-a ajuns să se arunce cu bani mărunţi”, a afirmat inspectorul şcolar general sucevean.

De o primire asemănătoare a avut parte şi echipa de la Colegiul Tehnic Alimentar Suceava, unde profesorii din şcoală strigau lozinci de genul „Trădătorilor! V-aţi vândut pe doi lei!”.

Şi la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului s-au înregistrat probleme. În semn de solidaritate cu profesorii cei aproximativ 300 de elevi din clasa a XII-a nu au dorit iniţial să intre în săli pentru a susţine proba, însă au fost convinşi de cadrele din şcoală, că riscă să piardă Bacul.

Proba de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă s-a desfăşurat în 38 de unităţi liceale din judeţ, unde au participat 6.223 din cei 6.604 înscrişi. Nici un elev nu a fost eliminat iar 187 de candidaţi au beneficiat de recunoaşterea probei prin echivalare.

Şeful IŞJ Suceava a mai adăugat că s-au înregistrat 3 cazuri de întârzieri „din motive obiective” aceştia urmând a susţine proba pe data de 4 iunie, cum prevede metodologia.


Intră acum și în grupul de