FOTO // Două gospodării din județul Suceava afectate de incendii izbucnite în noaptea de luni spre marți


Intră acum și în grupul de

În cursul nopții de 9 spre 10 august, pompierii militari și civili au intervenit pentru lichidarea a două incendii izbucnite în județul Suceava, respectiv la Cajvana și Milișăuți.

Potrivit ISU Suceava, incendiul din Cajvana a fost anunțat la ora 23:10, fiind cuprinsă de flăcări o casă nelocuită. Astfel, militarii Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cajvana și Arbore, au intervenit cu șase autospeciale de stingere.

Incendiul din Milișăuți. Foto: ISU Suceava

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuință.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:00, dar a ars acoperișul construcției din lemn și s-a degradat cu învelitoarea din tablă, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Pompierii au salvat restul casei de locuit.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un trăsnet direct.

La ora 01:25 a fost anunțat celălalt incendiu ce a cuprins o anexă gospodărească din localitatea Milișăuți.

Au intervenit cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Milișăuți.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat șura din lemn, cu pericol de propagare la două case de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:05, dar au ars șura din lemn cu învelitoare din azbest și tablă pe o suprafață de aproximativ 130 de metri pătrați, circa trei tone de cereale și un atelaj hipo. S-au degradat trei ferestre din PVC de la o locuință invecinată și alte bunuri. Pompierii au salvat restul clădirilor din cele două gospodării, cu bunurile aferente.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat, a precizat ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de