Focuri de armă la frontieră pentru a opri doi mopediști care transportau țigări de contrabandă în valoare de peste 60.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră au confiscat sâmbătă, 21 august, 5.750 pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 67.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al STFP Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan a declarat că, în jurul orei 19:35, polițiștii de frontieră din Vicovu de au observat în apropierea frontierei de stat cu Ucraina două mopede care se deplasau de la graniță spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.  

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă şoferii scuterelor au abandonat coletele voluminoase din mers şi şi-au continuat deplasarea spre localitatea Vicovu de Sus.

Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit.

La faţa locului au fost descoperite şapte colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 5.250 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 61.400 lei.

De asemenea, pe timpul cercetărilor a fost descoperit un moped abandonat, în valoare de 4.500 lei care a fost indisponibilizat la sediul instituției, pană la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă.


Intră acum și în grupul de