Mediile elevilor vor fi incheiate, iar orele recuperate vor fi platite (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În toate şcolile sucevene situaţia şcolară se va încheia în cataloage, informează conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Potrivit acesteia, în perioada 4-7 iunie, inspectorii de instituţii s-au deplasat în toate unităţile de învăţământ şi au luat la verificat cataloagele şi modul de notare. Ei au constatat „numărul de note trecute este conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Învăţământului Preuniversitar”, a spus purtătorul de cuvânt a IŞJ, prof. Laura Hacman.

Reamintim că în foarte multe şcoli sucevene, încă din luna martie şi până vineri, dascălii au încetat să treacă notele şi calificativele în catalog, ca măsură de protest faţă de neplata majorărilor salariale, Legea Educaţiei în forma în care a fost aprobată şi faţă de diminuarea salariilor cu 25 la sută, mai nou, ca măsură de criză.

După greva generală care pentru unii a durat 5 zile, pentru alţii o zi sau deloc, profesorii au reintrat la cursuri şi au început să treacă notele de pe carnetele proprii în catalog.

În ce priveşte recuperarea orelor pierdute în timpul grevei, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, că decizia aparţine fiecărei şcoli în parte, în funcţie de materia nepredată. Totodată acesta a spus că orele care se recuperează vor fi plătite, conform condicii.


Intră acum și în grupul de