Două transporturi de lemne cu nereguli în avizele de însoțire, depistate în județul Suceava. Polițiștii au confiscat peste 15 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat miercuri, 1 septembrie, cantitatea de x mc de materiale lemnoase în urma unor controale efectuate în localitățile Solca și Pojorâta. Unul dintre transporturile cu nereguli a fost depistat de o patrulă de poliție, pe când celălalt a fost semnalat de activistul de mediu Daniel Bodnar.

Miercuri dimineața, polițiștii și reprezentanții Gărzii de Mediu au efectuat un control la Ocolul Silvic Solca, unde staționa un camion despre care Bodnar a anunțat că ar avea nereguli.

Faptele s-au confirmat în urma verificărilor. Astfel, autoritățile au constatat că atât autoutilitara cât și remorca aveau avize de însoțire valabile însă materialul lemnos transportat de ambele nu corespunde din punct de vedere al speciei/grup de specie cu cel înscris în avizul de însoțire.

Drept urmare, administratorul firmei din Râșca care a admis transportul a fost amendat cu 6.000 lei, fiind confiscate 5,80 mc lemn rotund din categoria diverse moi depistate ca fiind în plus față de cele înscrise pe avizul de însoțire al autoutilitarei, precum și cantitatea de 6,65 mc lemn rotund din categoria diverse moi depistate ca fiind în plus față de cele înscrise pe avizul de însoțire al remorcii. În total, 12.45 mc în valoare totală de 1.668,3 lei

În seara aceleași zile, o patrulă a oprit pentru control un camion ce se deplasa pe DJ 175, dinspre intersecția cu DN 17 Pojorâta spre Fundu Moldovei.

Șoferul din Sadova a prezentat pentru control un aviz pentru 11,54 mc lemn rotund rășinoase.

Inventarierea încărcăturii a arătat că în vehicul erau în plus 3.02 mc lemn rotund rășinoase. Cantitatea respectivă a fost confiscată, iar șoferul s-a ales cu o amendă de 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de