Urmărire cu focuri de armă pe ruta Satu Mare – Milișăuți – Burla pentru reținerea unui tânăr fără permis care conducea cu viteză excesivă un autoturism radiat din circulație


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au fost nevoiți să facă uz de armă în timpul urmăririi unui autoturism pe raza localităților Satu Mare, Bădeuți, Milișăuți și Burla.

Evenimentele au avut loc în data de 2 septembrie. Inițial, în jurul orei 16:00, un echipaj de poliție a încercat să oprească pentru control un BMW 320, înmatriculat în Germania, care rula pe raza comunei Satu Mare.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire, astfel că echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia. Fugarul din nou a mărit viteza, îndreptându-se către localitatea Bădeuți, or. Milișăuți, pe mai multe drumuri comunale neclasificate de pe raza celor două localități.

Aflându-se pe raza localității Bădeuți, în extravilan, în încercarea de a opri autoturismul, un agent de poliție a tras mai multe focuri de armă în plan vertical, folosind pistolul din dotare.

Ulterior, polițiștii au tras și mai multe focuri de armă în direcția pneurilor autoturismului.

Însă nici focurile de armă nu l-au determinat pe șoferul fugar să oprească.

Ajungând în comuna Burla, autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a oprit, iar conducătorul a abandonat mașina și a fugit către o pășune.

Urmărirea a continuat pedestru, încă aproximativ jumătate de kilometru, timp în care polițiștii au tras focuri de avertisment, adică în plan vertical.

În cele din urmă, fugarul a fost prins și imobilizat, nefiind rănit.

Polițiștii au stabilit identitatea lui – un tânăr de 20 ani, Ionuț L., din orașul Milișăuți.

Cercetările ulterioare au scos la suprafață numeroase nereguli. În primul rând, tânărul nu are permis de conducere. Totodată, BMW-ul a fost radiat din circulație încă în august 2019, iar numărul de înmatriculare aparține unei alte mașini.

Tânărul a declarat că, în urmă cu aproximativ două luni, a cumpărat autoturismul fără a încheia vreun act de vânzare-cumpărare. El a precizat că mașina a fost achiziționată pentru dezmembrări și nu pentru a fi pusă în circulație.

Drept urmare, polițiștii au deschis dosar penal privind „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”. În aceeași zi, el a fost reținut pentru 24 de ore și se află în prezent în CRAP din cadrul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de