Un bărbat a suferit arsuri într-un incendiu ce a distrus o gospodărie din Dornești, producând pagube de cel puțin 90.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit joi, 2 septembrie, la o gospodărie din Dornești. Flăcările au distrus mai multe anexe cu bunurile din interior și au afectat casa de locuit. Mai multe decât atât, un bărbat a suferit arsuri în încercarea disperată de a stinge incendiul.

Flăcările au fost observate în jurul orei 17:20. Inițial, incendiul se manifesta la un grajd, după care s-a extins și la o șură, dar și la locuință. În momentul izbucnirii incendiului, în casă se afla proprietara, iar în sură – fratele ei, respect persoana care a suferit arsuri de gr. II la ambele picioare. El a fost spitalizat.

Foto simbol: ISU Suceava

Pentru stingerea incendiului, la faţa locului au acţionat două autospeciale din cadrul ISU Rădăuţi, care au prevenit extinderea incendiului și limitarea daunelor, incendiul fiind fără pericol de propagare la locuințele învecinate.

Lucrătorii ISU au concluzionat că focarul incendiului a fost acoperișul anexei gospodărești, sursa probabilă de aprindere fiind efectul termic al curentului electric, mijlocul care putea producea aprinderea fiind un conductor electric, iar primul material care s-a aprins a fost masele plastice. Împrejurarea determinantă fiind observarea târzie a focului. 

În urma incendiului au rezultat pagube materiale de cel puțin 90.000 lei, respectiv: au ars șura, anexa și o parte din locuință, însumând 70 mp, 1.500 kg cartofi, 1.000 kg cereale și 10 metri steri lemne de foc.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „distrugere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”


Intră acum și în grupul de