Incep probele de aptitudini la liceele vocationale si clasele de bilingv din judet


Intră acum și în grupul de

Pentru admiterea în liceele vocaţionale şi clasele de bilingv din judeţul Suceava, marţi, încep probele de aptitudini, ce se vor finaliza pe 17 iunie a.c., iar pe 18 iunie vor fi afişate rezultatele candidaţilor care vor fi admişi direct, fără a mai participa la repartizarea computerizată din 2 iulie a.c.

Dacă lucrurile sunt destul de clare în privinţa învăţământului vocaţional, absolvenţii claselor a VIII-a care optează pentru clasele de bilingv au de ales între mai multe colegii şi specializări. Astfel, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava are o clasă de matematică-informatică bilingv engleză, la „Petru Rareş” Suceava oferta este mai bogată, având câte o clasă de matematică-informatică bilingv engleză-30 locuri, şi de franceză şi germană-15 locuri pentru franceză şi 15 pentru germană, câte una de filologie bilingv engleză şi de bilingv franceză plus germană, şi o clasă de ştiinţe sociale bilingv engleză, iar Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a scos la concurs o clasă matematică-informatică bilingv engleză.

Anul trecut, cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la clasele de bilingv germană, unde au fost 2,5 candidaţi pe un loc, însă concurenţă mare, de doi candidaţi pe un loc, a fost şi la clasele de bilingv spaniolă şi engleză. În acest an Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a renunţat la clasa de bilingv engleză, iar Colegiul „Petru Rareş“ a decis să nu mai organizeze clasa de bilingv spaniolă.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii claselor a VIII-a, cu excepţia celor care optează pentru liceele vocaţionale şi specializările bilingve, şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, se va face în perioada 17-24 iunie, urmând ca pe 2 iulie să aibă loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal.


Intră acum și în grupul de